uitvaart in eigen stijl  

persoonlijke uitvaartbegeleiding door Ed en Wilmi Schultze

Ervaring heeft ons geleerd wat essentiële elementen zijn om een uitvaart in eigen stijl te realiseren: inlevingsvermogen, zorgvuldigheid en menselijkheid. Deze elementen zijn bij de begeleiding van elke begrafenis of crematie het uitgangspunt. Het afscheid van een dierbaar persoon tot een blijvende waardevolle herinnering maken; dit is ons uitgangspunt.

wat wij voor u doen

Schultze Uitvaartbegeleiding regelt samen met u de uitvaart. Wij zorgen voor alle vereiste formaliteiten zodat u daar geen omkijken naar heeft. Daarnaast leggen en onderhouden wij contacten met andere betrokken partijen voor het afscheid zoals een mortuarium, de kerk, begraafplaats, crematorium

of een afscheidsgelegenheid elders.

Zaken die wij onder meer voor u regelen zijn:

  • aangifte in de gemeente waar het overlijden heeft plaatsgevonden

  • drukwerk: o.a. brieven, gedachtenisprenten, desgewenst advertenties

  • opbaring thuis of in een mortuarium

  • zorg dragen voor de uitvaartkist of een alternatief hiervoor zoals een wade

  • inzet van rouwvervoer

  • wilsuiting: het vooraf vastleggen van zaken m.b.t. in te komen uitvaart

Neem contact op

belangrijk bij een overlijden

Waarschuw de dienstdoende huisarts zo spoedig mogelijk na een overlijden. Deze stelt het (tijdstip van) overlijden vast.

 

Raadpleeg – indien aanwezig – de wilsuiting of het testament van de overledene. Hierin staan mogelijk persoonlijke aanwijzingen die betrekking hebben op de aard en de invulling van de uitvaart.

Maak een afspraak met Schultze Uitvaartbegeleiding. Is er elders een uitvaartkostenverzekering afgesloten, dan nemen wij namens u contact op met de betreffende maatschappij.
Wij stellen de verzekeringsmaatschappij op de hoogte en zorgen voor verzilvering van de polis.

stel uw uitvaartwensen vast

Onze Wilsuiting Uitvaart in eigen stijl is een praktisch document, waarin u belangrijke richtlijnen kunt beschrijven die betrekking hebben op uw eigen uitvaart. Dit geeft u en uw nabestaanden een stukje rust, doordat duidelijk is welke uw wensen rondom uw afscheid zijn.

Download het formulier